graphicanews

Ειδήσεις

Fogra Partner

Πιστοποίηση Fogra Partner για την Pressious Arvanitidis

την 14 Απριλίου, 2022

Η PressiousArvanitidis έλαβε την πιστοποίηση Fogra Partner -ως η πρώτη ελληνική εταιρεία- με αποτέλεσμα να την καθιστά το μοναδικό οργανισμό πιστοποίησης χρώματος στην Ελλάδα.

H πιστοποίηση κατά Fogra εξασφαλίζει το βέλτιστο αποτέλεσμα των offset και των ψηφιακών εκτυπώσεων καθώς και των ψηφιακών δοκιμίων.
Τα πλεονεκτήματα της τυποποίησης κατά Fogra που μπορεί να πιστοποιήσει η PressiousArvanitidis είναι:

• Ορίζονται σαφείς διεργασίες ανάμεσα σε προεκτύπωση και εκτύπωση. Η προετοιμασία των αρχείων γίνεται ανεξαρτήτως τεχνικών συνθηκών και ακόμα και δεδομένα αυθαίρετης προέλευσης μπορούν να επεξεργαστούν κατάλληλα ώστε να εκτυπωθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. (βάσει συγκεκριμένου προτύπου φυσικά). 
• Το εκτυπωτικό αποτέλεσμα συμβαδίζει με καθορισμένα πρότυπα ποιότητας. 
• Ακόμα και αν τυπώνεται μία δουλειά σε διαφορετικά πιστοποιημένα τυπογραφεία, γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. 
• Αν τυπωθεί το ίδιο αρχείο με το ίδιο πρότυπο μετά από μία μέρα, μία εβδομάδα, ένα χρόνο, πάλι θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. 
• Με τη διαδικασία της τυποποίησης ελαχιστοποιούνται οι απώλειες (σκάρτα) στην παραγωγή.

Η PressiousArvanitidis ως Fogra partner μπορεί τόσο για τις ψηφιακές εκτυπώσεις, όσο και για τις offset, να παρέχει σε επαγγελματίες γραφικών τεχνών τις παρακάτω πιστοποιήσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και συμβουλευτικά για όλους όσους προσανατολίζονται στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τα παρακάτω: 

• Πιστοποίηση δοκιμίων (Contract Proofs) 
• Πιστοποίηση Prepress – CTP (για δημιουργικά γραφεία που δεν έχουν εκτύπωση) 
• Πιστοποίηση ψηφιακών εκτυπώσεων (μόνο εκτύπωση) 
• Πιστοποίηση ψηφιακών εκτυπώσεων (ολόκληρη η ροή παραγωγής από την προεκτύπωση έως την εκτύπωση) 
• Πιστοποίηση offset εκτυπώσεων (φύλλου και κυλινδρικής) 
• Πιστοποίηση offset εκτυπώσεων (ολόκληρη η ροή παραγωγής από την προεκτύπωση έως την εκτύπωση) 

Η FOGRA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Μόναχο. Έχει περίπου 900 μέλη σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι μικρές, μεσαίες ή μεγάλες εταιρείες από όλο το φάσμα του κλάδου της εκτύπωσης, από παραγωγούς έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, έως κατασκευαστές εξοπλισμού και υλικών εκτύπωσης.

Eπίσης είναι γνωστή ως ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια στον κλάδο και για τις λύσεις που έχει προσφέρει στη βιομηχανία και σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχει και στην ανάπτυξη πολλών προτύπων επιθεώρησης διαδικασιών και ποιότητας που προσανατολίζονται στο μέλλον και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα (ISO standards). 
Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει να εκπαιδεύει εξειδικευμένο προσωπικό (αποκλειστικά μέλη Fogra) προκειμένου ο Fogra Partner να μπορεί να εκτελέσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται ώστε με τη σειρά του να γίνει ένας οργανισμός πιστοποίησης χρώματος.